Feestelijke opening nieuwe bodem in rijhal van Ruitersport Zijtaart


Afgelopen dinsdagavond was het zover, de officiële opening vond plaats van de nieuwe eb -en vloedbodem in de rijhal van de Zijtaartse ruitersport. Hiermee is de bodem geoptimaliseerd aangezien de kans op gladheid en stof vanaf nu nihil zal zijn. Ook is de kans op blessures bij de paarden een stuk lager vanwege de veerkrachtige bodem. Dit alles bevordert de veiligheid voor mens en dier.

Daarnaast zijn er nieuwe spiegels opgehangen in de rijhal en is er een longeercirkel aangelegd op het terrein aan de Leinserondweg.

De voorzitster van Ruitersport Zijtaart deed een woordje. Daarna werd het lintje onder toeziend oog van vrijwilligers en clubleden (sommigen zelfs met pony) doorgeknipt!

Uniek is dat we dit vanuit de opbrengsten van de Brabantse kampioenschappen, die afgelopen augustus in Zijtaart plaatsvond, hebben kunnen bekostigen. Deze organisatie hebben vele Zijtaartse vrijwilligers mede mogelijk gemaakt. Ook waren er bij de aanleg van de bodem diverse vrijwilligers betrokken.

Daarnaast hebben we een mooi bedrag over gehouden aan de Rabobank Clubkascampagne dankzij vele stemmen. Ook dit bedrag zal besteed worden aan de financiering van de nieuwe bodem.

Zo zie je maar weer waar een gemeenschap als Zijtaart groot in is.

 

Prikbord

Jaarlijkse activiteiten:

– februari/ maart: jaarvergadering Ruitersport Zijtaart

– De week voor Pasen: Verkoop van eieren met spek in Zijtaart

– april: Outdoor dressuurwedstrijd voor paarden, pony’s en Bixie.

– september: De Cor Coppens wisselbokaal (clubkampioenschap)

– oktober: Indoor dressuurwedstrijd paarden en pony’s (alleen klasse BB t/m M2)

– november: Supriseavond ponyclub

In het zomerseizoen zal er bij mooi weer een buitenrit gemaakt worden met de ponyruiters tijdens de clubles op dinsdag- of donderdagavond.

Bezetting rijhal en oefenterrein

In het winterseizoen wordt er in principe binnen in de rijhal geoefend en in het zomerseizoen in de buitenbak.

Op de pagina van de Clublessen vindt je de actuele bezetting van het terrein.

Attentie: Het is verplicht om met cap te rijden!