Fanatieke strijd om Cor Coppens Bokaal gewonnen door Loes van Asseldonk

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijks terugkerende Cor Coppens wisselbokaal plaats. Onze clubleden van de ponyclub en de rijvereniging gingen onderling de strijd met elkaar aan. En dat allemaal met fantastisch weer!
Deze dag is leuk en leerzaam voor zowel de allerkleinsten als de ruiters te paard. Iedereen mocht een dressuurproef rijden die werd beoordeeld door een jury.

In de binnenbak werden de klasse Bixie, BB en de B gereden. Dat waren voornamelijk de jongste ruiters en amazones. Robin van Vugt, Milou Kemper en Robin van den Hoogen scoorden de meeste punten en mochten de finale rijden.
In de buitenbak werden ondertussen de overige klassen gereden. Anouk Blokx, Lieke Blokx en Loes van Asseldonk behaalden de meesten punten in deze ring. Zij werden dus de concurrenten van de drie beste dames die binnen hadden gereden.
De finale proeven werden beoordeeld door maar liefst drie juryleden, waaronder Cor Coppens zelf. Het was nog even spannend tot de prijsuitreiking maar Loes van Asseldonk ging er uiteindelijk vandoor met de Cor Coppens Bokaal! Robin van den Hoogen en Anouk Blokx werden 2de en 3de.

Als extra prijs werd er ook gestreden om de Iris Bokaal. Deze is in het leven geroepen ter ere van de overleden pony Iris. Dit is een echte aanmoedigingsprijs. Iedereen die wilde mocht een speciale proef rijden met uitdagende onderdelen. Ook kinderen die niet bij de club zaten en bijna nooit pony hadden gereden mochten meedoen. Uiteindelijk wist Yuri Klerks deze prijs te winnen! Hij kreeg een hele grote beker waar hij erg trots op is!

Deze gezellige dag werd afgesloten met een smakelijke barbecue.

Graag tot ziens op de wedstrijd van zondag 9 oktober!

Prikbord

Jaarlijkse activiteiten:

– februari/ maart: jaarvergadering Ruitersport Zijtaart

– De week voor Pasen: Verkoop van eieren met spek in Zijtaart

– april: Outdoor dressuurwedstrijd voor paarden, pony’s en Bixie.

– september: De Cor Coppens wisselbokaal (clubkampioenschap)

– oktober: Indoor dressuurwedstrijd paarden en pony’s (alleen klasse BB t/m M2)

– november: Supriseavond ponyclub

In het zomerseizoen zal er bij mooi weer een buitenrit gemaakt worden met de ponyruiters tijdens de clubles op dinsdag- of donderdagavond.

Bezetting rijhal en oefenterrein

In het winterseizoen wordt er in principe binnen in de rijhal geoefend en in het zomerseizoen in de buitenbak.

Op de pagina van de Clublessen vindt je de actuele bezetting van het terrein.

Attentie: Het is verplicht om met cap te rijden!