Brabantse Kampioenschappen succesvol evenement!

De Brabantse Kampioenschappen zitten er op, als organisatie hebben we genoten! Zo’n 2000 ruiters, de top van Brabant, hebben in Zijtaart mogen laten zien wat zij in huis hadden. Dat deden zij onder toezicht van zo’n 8000 bezoekers.

Het weekend begon op vrijdagavond met een netwerkavond in het teken van Dakar. Zo’n 180 genodigden (veelal sponsoren) genoten van een hapje en een drankje. Daarnaast konden ze luisteren naar ervaringsverhalen van Erik Verhoef en Anton van Limpt die deelgenomen hebben aan de Dakar rally. Naderhand was er nog een veiling waarbij leuke items geveild werden.

Op zaterdagochtend was het al vroeg dag, om 7.00 uur kwamen de eerste deelnemers het terrein op. Dit was de dag van de ponyruiters, en een topdag voor onze eigen ruiters. Nikki van den Hoogen behaalde namelijk Brons met haar pony Cocktail in de klasse DB dressuur! Ook Kimberly van der Sanden won een mooie 4de prijs met haar pony Yellow bij het springen. Op het einde van de dag liepen er veel kersverse en trotse Brabantse Kampioenen rond.

Op zondag was het de beurt aan de ruiters te paard. Met net zoveel starts als de dag ervoor was de dag weer goed gevuld met topsport. In de middag mochten de beste dressuurruiters overkampen en genoot het publiek voornamelijk van de kür op muziek. Het springen trok ook veel bekijks. Indira Jussen werd hierbij heel knap vijfde na twee maal foutloos te blijven in de klasse L met haar paard Souplesse.

Nikki van den Hoogen en Indira Jussen mogen dankzij deze knappe resultaten starten op het NK!

Als organisatie wordt er terug gekeken op een zeer geslaagd evenement! Na maanden voorbereiding is het mooi om te zien waarvoor je zo hard hebt gewerkt.

Dit evenement heeft nooit plaats kunnen vinden zonder alle enthousiaste vrijwilligers en sponsoren, deze willen we dan ook hartelijk danken! Voor de vrijwilligers wordt er op vrijdagavond 28 augustus een feestavond georganiseerd op het ruitersportterrein aan de Leinserondweg. Meld je nog even aan als je dit nog niet hebt gedaan bij Eva Verhagen, tel.nr.: 06-30337354.

Zijtaart, Bedankt!

Prikbord

Jaarlijkse activiteiten:

– februari/ maart: jaarvergadering Ruitersport Zijtaart

– De week voor Pasen: Verkoop van eieren met spek in Zijtaart

– april: Outdoor dressuurwedstrijd voor paarden, pony’s en Bixie.

– september: De Cor Coppens wisselbokaal (clubkampioenschap)

– oktober: Indoor dressuurwedstrijd paarden en pony’s (alleen klasse BB t/m M2)

– november: Supriseavond ponyclub

In het zomerseizoen zal er bij mooi weer een buitenrit gemaakt worden met de ponyruiters tijdens de clubles op dinsdag- of donderdagavond.

Bezetting rijhal en oefenterrein

In het winterseizoen wordt er in principe binnen in de rijhal geoefend en in het zomerseizoen in de buitenbak.

Op de volgende vaste tijden is de rijhal/buitenbak bezet:

Dinsdag:
18.45 tot 19.30 uur Les ponyclub
19.30 tot 20.15 uur Les ponyclub
20.15 tot 21.15 uur Les rijvereniging

Donderdag:
18.45 tot 19.30 uur Les ponyclub
19.30 tot 20.15 uur Les ponyclub
20.15 tot 21.15 uur Les rijvereniging

Attentie: Het is verplicht om met cap te rijden!

Nieuwsarchief